Finální přípravy a den „D“

Finální přípravy a den „D“

Finální přípravy začínají a vytoužený okamžik vaší svatby se nezadržitelně přiblížil. Nervozita se stupňuje nebo naopak přichází podezřelý klid. Ani jedno není špatně, emoce s vámi zkrátka cloumají ode zdi ke zdi a projevuje se to nejrůznějšími způsoby.

Jste ve fázi, kdy do svatby zbývá posledních několik týdnů, nebo spíš dnů. Co teď? Na co nezapomenout a co je ještě potřeba udělat? V první řadě zachovejte chladnou hlavu a nechte se provést naším plánem finálních příprav a kontroly.

Svatební dary a jak na ně

Finální přípravy zahrnují poslední krok ohledně hostů, a tím je rozeslat konečné informace. Přeci jen se tím ještě připomenete, ale hlavně shrnete aktualizované informace o místě konání, době konání, o doporučené době příjezdu včetně internetové mapky nebo jiné navigace. Do tohoto mailu doporučujeme zahrnout i ošemetnou otázku svatebních darů. Nebojte se toho, nejde o žádnou maličkost, jako když zvete přátele na narozeninovou party a říkáte jim, ať nic nenosí, hlavně ať dorazí. Jedná se o váš velký den a vaše okolí to vnímá stejně. Každý vám chce dát nějakou hodnotnou věc, která vás bude v manželství provázet.

Pak se ovšem obvykle řeší, co se všemi možnými druhy nádobí, které se sešly, co s opakujícími se elektrospotřebiči, a přestože vaši hosté do dárků investovali nemalé peníze, vám se bude hodit jen pár kousků. Ačkoli to zní jako nevhodné, je naopak velice vhodné pro všechny strany, když otázku svatebních darů otevřete.

Jistě, nejde o to, sednout si a každému napsat, co přesně vám má koupit, ale trochu své hosty naveďte, co byste opravdu v domácnosti uplatnili. Ideální je, když se tohoto úkolu někdo ujme, aby se dary rovnoměrně rozebraly a aby se vám nakonec nesešlo 5 vysavačů a 8 rychlovarných konvic.

Stále více populární je darovat finanční hotovost. Je to pohodlné pro hosty, kteří se nemusí stresovat s tím, co by vám opravdu udělalo radost, a maximálně výhodné je to pro vás, protože s penězi přeci jen můžete užitečně naložit podle svého. Jenže, jak si říct o peníze? Věřte, dá se to.

Pokud se v onom finálním mailu s hosty podělíte o informaci, že do domácnosti vám už opravdu nic nechybí, ale pokud by vám chtěli něco darovat, klidně mohou přispět nějakou tou korunou, protože peníze budete potřebovat ze všeho nejvíc, zkrátka ve vší slušnosti, pak taková zpráva skvěle splní svůj účel.

Tradice, tajné plány a nečekané zvraty

Další velké téma jsou tradice a tajné plány některých hostů například na zmizení nevěsty. Své hosty znáte nejlépe vy sami, takže snad víte, co od nich můžete čekat. Rozhodně je na místě, aby i oni věděli, jak velké překvapení jste ochotni během své svatby unést.

Rozhodně je škoda, když některý z původně dobrých vtipů skončí trapasem nebo otráví náladu všem přítomným. Určitě už jste slyšeli všemožné historky, jak se některé tradice mohou zvrtnout. Největší nebezpečí asi představuje únos nevěsty, tedy pokud není dopředu naplánovaný a pokud zůstává únosce řídící auto s nevěstou střízlivý.

Finální přípravy krok po kroku

Finální přípravy opravdu vyžadují, abyste si zorganizovali čas po jednotlivých úsecích, do kterých rozložíte poslední úkoly.

Hlavně nezapomeňte!

  • přichystat prstýnky
  • zkontrolovat občerstvení, výzdobu a fotografa
  • vyzvednout a vyzkoušet šaty pro případné poslední úpravy, zkontrolujte knoflíčky, krajky, zkrátka vše
  • zajít si na pedikúru a manikúru
  • domluvit se s kadeřnicí, kdy se bude tvořit svatební účes
  • vzít občanské průkazy
  • vzít s sebou oblečení na převlečení během oslav

Před svatbou určitě nepodstupujte žádné nevyzkoušené kosmetické (a ostatně ani kadeřnické) zákroky, ať se vaše snaha o to být nejkrásnější princeznou nezvrhne v oteklou a osypanou tvář s podivnou barvou vlasů.

Asi už není potřeba to více rozebírat. Zkrátka si užijte svůj den „D“ i se všemi emocemi, které k tomu patří, a nastartujte novou kapitolu života.

Hodně štěstí!

finální přípravy

Komentáře 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny