Dolaďte poslední předsvatební nápady

Dolaďte poslední předsvatební nápady

Dolaďte poslední předsvatební nápady, návrhy a myšlenky, uzavřete všechny nejasnosti a dokončete plán. Je ještě pár věcí, které jsou potřeba, než nastane ta opravdovská a konkrétní práce na organizaci svatby. Co od vás vaše svatba potřebuje právě teď?

Ve spolupráci s magazínem Portál ženy vám i nadále radíme, jak zvládnout váš jedinečný den na jedničku s hvězdičkou s naší agenturou České svatby

Než se k tomu ale dostaneme, musíme ještě dokončit minulé téma Rozhodování o svatbě od A do Z. Pamatujete si základní pravidlo „5 nejdůležitějších věcí“? Připomeňme si, co musí být jasné ještě před tím, než se vrhnete do organizování svatby.

  1. termín
  2. místo
  3. styl
  4. počet hostů
  5. koncept

Minule jsme vynechaly poslední dva body. Takže vzhůru k zásadním informacím o počtu hostů a konceptu svatby.

Počet hostů

Počet přítomných hraje důležitou roli hned v několika směrech. Předem si určitě ujasněte, zda hosty pozvete na obřad i na hostinu, nebo zda se obřad bude odehrávat v úzkém kruhu těch nejbližších.

Obecně je téma, koho pozvat a koho ne, velmi ožehavou otázkou. Někoho možná budete zvát jen ze slušnosti nebo proto, že je vám trapné určité lidi nepozvat. Známí známých a to, jak dalece je kdo s kým kamarád, kdo se urazí, že pozván nebyl… seznam hostů je zatraceně náročná věc.

Co můžeme doporučit je, abyste si se snoubencem každý napsali svůj seznam hostů, a pak seznamy porovnali. Jména, která jsou na obou seznamech + rodiny snoubenců jsou tedy jasné. Seznamy pak ještě nechte „uležet“, určitě je budete chtít doplňovat a upravovat. Pokud chcete, aby přišly některé vaše kamarádky, které nespadají mezi společné přátele vás a vašeho partnera, měl by si i on pozvat pár svých kamarádů.

Ne, že by vaše svatba měla fungovat jako seznamka, ale už se kolikrát stalo, že právě na svatbě vzplála leckterá nová láska.

Až se přiblížíte ke konečné verzi počtu hostů, sluší se jej ještě o pár míst navýšit. Pro jistotu. Prateta vaší sestřenice by určitě byla smutná, že si nemá kam sednout.

Dolaďte poslední předsvatební

Koncept

Dolaďte poslední nápady ohledně konceptu. Koncept vaší svatby může být klidně bodem číslo 1 (nikoli 5), který budete řešit. My jsme ho daly záměrně na konec, protože během všech předchozích bodů se vám pravděpodobně v hlavě začalo honit mnoho dalších myšlenek a nápadů, a teď se vám mnohem lépe podaří je sumarizovat do jednoho jediného zcela konkrétního konceptu.

Takže pěkně popořadě. Co vše potřebujete vědět pro zorganizování svatby?

a) roční období

b) denní doba

c) počet hostů

  • malá svatba (do 30 hostů)
  • střední svatba (do 70 hostů)
  • velká svatba (70 a více hostů)

d) jak by měla oslava vypadat

  • formální, neformální, tradiční, retro, pod širým nebem, v jakých prostorách a podobně
dolaďte poslední nápady

e) rozpočet

f) pomoc s přípravami a organizací

  • asi nikdo nezvládne připravit svatbu sám. Obvykle pomáhají členové rodiny a blízcí známí, ale i tak už je dnes naprosto běžné a možná i nezbytné využít služeb svatební agentury.

Nedocenitelné služby

Dolaďte poslední rozhodnutí ohledně spolupráce. Zejména tehdy, pokud vás celá věc se svatbou spíše děsí, než aby vám přinášela radost, volba svatební koordinátorky z nějaké svatební agentury je to nejlepší, co můžete udělat.

Ostatně jde o skvělou volbu ve všech směrech. Koordinátorka s vámi projde všechny důležité body vašeho svatebního plánu nebo vám celou svatbu pomůže konkretizovat na základě vaší mlhavé představy. Zkušenosti zde hrají velkou roli.

Pokud chcete mít přípravu svatby pod kontrolou, přitom ale nemáte čas shánět přesně ty pravé dekorace, nejlevnější talíře, pronájmy a mnoho dalšího, svatební agentura se o všechno postará za vás. Ale nepodnikne nic, co byste neodsouhlasili. Záleží na vás, jak moc necháte profesionálům volnou ruku, mnohdy se to vyplatí, a to zdaleka nejenom finančně.

Dobře zvažte otázku spolupráce s profesionální svatební agenturou, teď je na to ta pravá chvíle.

Příště už se totiž naostro pustíme do organizace svatby krok po kroku.

Svatební přípravy podle Ejvi

Komentáře 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny