Organizace radosti, svatba je tu

Organizace radosti, svatba je tu

Organizace radosti je konečně tady! Už jsme probrali všechny předorganizační nutnosti a nápady, rizika i styl svatby, a teď nastává její skutečná organizace. Náročná, avšak velmi radostná záležitost.

Nutné věci už máte zajištěné nebo alespoň naplánované, a tak se můžete přesunout k té úžasné a zábavné části, díky níž se vaše svatba začne rýsovat v jasných barvách!

Magazín Portál ženy a agentura České svatby vám poradí i s organizací! Navíc vše, co budete potřebovat podle našeho seznamu, České svatby zařídí ochotně a profesionálně za vás!

Žádné shánění profesionálního fotografa, běhání a shánění šatů, prstýnků a někoho, kdo upeče krásný a chuťově vynikající svatební dort. Stačí navštívit www.ceskesvatby.cz a organizace může začít z pohodlí domova!

Dobrá rada na úvod

Přestože organizace radosti a zábava, bude toho opravdu hodně. Tak na to buďte připraveni a nezapomeňte si všechno zapisovat. Byla by velká škoda v celém tom množství zařizování zapomenout na něco, na nějakou drobnost, která by ovšem ve finále mohla přepečlivě naplánovanou svatbu zkazit. Nejdůležitější jsou přeci vyladěné maličkosti!

Snubní prstýnky

Víte, proč snubní prstýnky neodmyslitelně patří ke svatbě? Symbolizují lásku a závazek dvou lidí, kteří se hluboce milují. Už před 6.000 lety, v době starého Egypta, se písemně zaznamenala informace o existenci snubních prstenů. Tradice je to tedy velmi stará. Na popularitě ovšem snubní prsteny získaly v době II. světové války. Muži prstýnky nosili jako připomínku svých milých, které na ně čekají doma.

Nošení prstenu na 4. prstu levé ruky se prý pojí s vírou, že žíla z levého prsteníčku vede přímo do srdce.

Prstýnek by se vám měl samozřejmě líbit, a protože ho plánujete nosit celý život, je lepší nenechat se unést módními trendy. Prstýnky méně nápadné jsou sázkou na jistotu, zejména tehdy, pokud už nosíte prsten zásnubní s kamenem. Prstýnky by se měly podpořit a spíše splynout v jeden jediný šperk.

Trendem dnešní doby je tetování namísto prstýnku. Pozor na to! Ačkoli jste fandové tetování, nechat si ho udělat na prstě není právě nejšťastnější nápad. Kůže na prstech je v porovnání s jinými částmi těla mnohem víc vystavena práci, mytí a potu. Kůže se pak často drolí či praská a tetování začne vypadávat. Kůže v těchto místech také často mění zabarvení, a tak se vám vytetovaný prstýnek může zbarvit do modra, což nepůsobí hezky a připomíná to improvizované tetování z vězení.

Pozvánky

Stále zůstává v platnosti, že pozvánky na svatbu by se měly posílat poštou. E-mailem můžete doplnit všechny důležité detaily nebo připomenout termín a místo konání svatby, ale samotné oznámení by mělo zůstat na papíru a v obálce. O to může být jednodušší a nepřeplácané informacemi. Trendy je minimalistické oznámení, žádné velké obrázky a bordury, lepší je vybrat zajímavý papír a typ písma.

Takže usedněte a zapište si jména všech, koho chcete pozvat, včetně poštovní adresy! Možná ji budete s obtížemi dohledávat.

Květiny

Volba kytice je velmi náročná věc. Kromě toho, že musí být krásná, je potřeba dodržet některé důležité principy. Například k bílým šatům nevěsty je naprosto nevhodná bílá kytice. Splývá s oblečením, a hlavně zcela zanikne na fotografiích!

Při výběru květin vezměte v potaz i stavbu vašeho těla. Mohutnější nevěsta si může dovolit větší kytici, protože s malou by působila zbytečně širokým dojmem. A naopak, drobná nevěsta by se za kyticí neměla ztrácet!

Nezapomeňte počítat se zmenšeninou svatební kytice také pro maminku nevěsty i ženicha.

Svatební foto a video

Říká se, že svatba vám tak uteče, že si z ní nebudete nic pamatovat. Ne kvůli alkoholovému opojení, ale opojnému vzrušení, které vás bude na 99 % provázet už od rána. Některé nevěsty tvrdí, že až díky fotografiím či videu si vzpomněly na věci, které by jinak úplně zapadly.

A pokud si myslíte, že vám budou stačit fotky, ještě jednou to raději zvažte. Některé situace prostě stojí za to, aby byly nasnímány jako video.

Dort

Vaše sladká láska si zaslouží sladkou tečku a naplnění důležité svatební tradice. Věřte, že bez dortu to není to pravé ořechové, i když dort samozřejmě ořechový být nemusí!

Dort symbolizuje první společný akt manželství – krájení a dělení.

Historie svatebního dortu sahá do 1. poloviny 19. století, kdy se dorty dostaly coby dekorace do popředí a zdobily se vskutku výrazně a originálně. Možná i proto na některých svatbách dort neplní jen roli dezertu a tradice, ale působí jako umělecké dílo, centrální dekorace celé svatby.

Organizace radosti si žádá naplnění zábavným programem!

Ne nadarmo tu máme další lidové moudro, které říká, že svatba je nejlepší (a obvykle také nejdražší) párty v životě. Podle toho by ovšem také měla vypadat!

K dotvoření atmosféry samozřejmě musíte zajistit hudbu. To může být trochu problém, protože na svatbě se sejdou všechny generace a ani vaši přátelé pravděpodobně nepreferují úplně stejné žánry.

Nejlepší je pozvat si Dj, který zahraje jak vašim babičkám, tak rockovým příznivcům i malým dětem, pokud tam nějaké budou. Možná se této role s chutí ujme některý z vašich kamarádů, který má rád muziku.

Ale vše by se kolem hudby a tance točit nemělo. Svatební den je ve finále přeci jen poměrně dlouhý, navíc na některá zpestření programu budou lidé ještě dlouho a s úsměvem vzpomínat! A nemusí jít o nic příliš komplikovaného. Zkrátka, vždyť to je „jen“ organizace radosti!

Populární na svatbách je focení se s různými zajímavými rekvizitami a v různých konstelacích.

Zajímavou upomínkou a rozptýlením pro hosty se mohou stát vámi nachystané svatební noviny. Příběhy typu „Jak jsme se seznámili“, vtipné vzpomínky a fotky, informace o vaší svatbě i o tom, jak celé přípravy probíhaly, to vše můžete zakomponovat a věřte, že úspěch bude ohromný. Vaši přátelé si po letech rádi právě tyto noviny přečtou.

No a také existuje samozřejmě spousta společenských her vhodných přímo na svatbu. Počítá se také karaoke, kouzelnické triky či jiná umělecká vystoupení nejlépe přímo z řad hostů.

Házení kytice, únos nevěsty a všechny možné tradice jsou také vhodné k použití. Originalitě se meze nekladou a je ideální připravit program, sepsat jej podle předpokládaného časového rozvrhu a svatební den rozjet podle tohoto připraveného zábavného plánu.

I když už je svatební den na dosah, čeká vás ještě hodně práce. A my pro vás máme také ještě pár „es v rukávu“!

Komentáře 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny